Locatie

 

DE KRACHT EN PRACHT VAN DE HISTORISCHE LOCATIE

De locatie waar de Fietsznfabriek komt is een plek vol geschiedenis. Hier bevond zich ooit de Spaarnwouderpoort, de enige entree naar de binnenstad van Haarlem. De rest werd omsloten door de hoge stadsmuur. Hier bovenuit stak het kenmerkende silhouet van de moutmolen van bierbrouwerij Het Scheepje. Al van veraf herkende je de stad en dat blijft zo. En dat geeft de historische locatie extra kracht en pracht!

 

HET BELEG VAN HAARLEM

De bewogen geschiedenis van Haarlem spreekt tot de verbeelding. En zeker ook de locatie waar de Fietsznfabriek komt. Tijdens de 80-jarige oorlog en het beleg van Haarlem in 1572 stond Kenau Simonsdochter Hasselaer misschien wel precies op deze plek haar mannetje op de stadsmuren. De Spaanse aanvallen werden afgeslagen en alleen de Amsterdamse Poort – de vroegere Spaarnwouderpoort - herinnert nog aan die roemruchte dagen.

historie

STAD DER HOFJES

Haarlem staat bekend als ‘de stad der hofjes’. En een echte Haarlemmer wil niets liever dan aan zo’n hofje wonen. Ouderwets? Allesbehalve! Ooit waren er meer dan 40 hofjes in Haarlem, tegenwoordig zijn er nog er ruim 20 historische én enkele nieuwe hofjes te vinden in het centrum. Kenmerkend voor de hofjes is dat ze bijna allemaal gebouwd zijn rond een binnentuin. Vanaf de straat zie je ze vaak niet eens, maar ze zijn er toch echt.

Met de Fietsznfabriek komt er een weer een echt Haarlems hofje bij. Een levendige en groene plek in het hart van het plan, waar je je even heerlijk terug kunt trekken uit de drukte van de stad. Hier leef en beleef je samen en geniet je van een grote variëteit aan flora en fauna. Geveltuintjes, sierbestrating, tuinmuren, een waterpomp en een grote boom geven het hofje extra sfeer. En dat midden in de stad.

Stad der hofjes

Typisch Haarlem

Haarlem is stad en strand. Stappen en cultuursnuiven. Een rijke historie en moderne architectuur. Juist al die tegenstellingen maken van Haarlem een stad die geen dag hetzelfde is en waar je eindeloos op avontuur kunt. Ga shoppen, lekker eten of bezoek een museum. Strijk neer in een stadspark of pak de fiets en ga de duinen in. Ben je op zoek naar stadse gezelligheid en de rust van de natuur? Je vindt het allemaal in de Fietsznfabriek.

Locatie - Typisch Haarlem

goed bereikbaar

Hoe centraal wil je wonen? Op die vraag geeft de Fietsznfabriek een helder antwoord: héél centraal. Binnen tien minuten sta je op de Grote Markt midden in het centrum. En met maar vijf minuten fietsen stap je op de trein en sta je in een kwartier op Amsterdam CS. Maar misschien kies je wel voor Haarlem voor het strand. Je bent zo in Bloemendaal aan Zee of Zandvoort. Een perfecte ligging dus, qua bereikbaarheid binnen en buiten je eigen stad.

Je loopt zo de stad in

De fiets is een prima alternatief voor de auto, zeker als je midden in de stad woont. Maar waarom zou je niet zoveel mogelijk te voet doen? Alle voorzieningen zijn immers vlakbij. De Biersteeg heeft een perfecte voetgangersverbinding met het Spaarne en de stad. Binnen een paar minuten sta je midden op de Grote Markt.

Locatiekaart

 

 

Hotspots in de buurt

Kies je voor de Fietsznfabriek dan woon je midden in de gezellige binnenstad van Haarlem, aan de bruisende oostoever van het Spaarne. Laat de auto maar staan en ga te voet op ontdekkingsreis naar de leukste plekjes in de buurt. Een cappuccino bij The Coffee Spot, een borrel op de Grote Markt of lekker chillen bij de Oerkap? Van speciaalzaakje tot museum en van buurtkroeg tot sterrenrestaurant vind je alles om de hoek. Een perfecte ligging dus, wat een gave stad.

 

 

DE STAD UIT EN OP ONTDEKKINGSTOCHT

 

Haarlem is gaaf, maar ook in de omgeving kun je eindeloos op ontdekkingstocht. Ga op avontuur in Nationaal Park Zuid-Kennemerland in. Bezoek leuke plaatsen als Spaarndam of pak de fiets en neem de Zeeweg via Overveen naar Bloemendaal aan Zee. En oh ja, met de trein sta je binnen toen minuten op het station van Zandvoort. 

Op ontdekkingstocht door omgeving van Haarlem? Zeker doen. Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga naar het schilderachtige dorp Spaarndam om vervolgens je fiets te pakken en via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal of Zandvoort te fietsen. Een heerlijk dagje aan het strand… wie houdt er nou niet van? 

Op zoek naar nog meer natuur? Tussen Haarlem, Amsterdam en Velsen ligt recreatiegebied Spaarnwoude. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook kanoën, zwemmen of mountainbiken. Ook bijna om de hoek is de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof. Of blijf wat dichter bij huis en ga in Haarlem te water om de stad van de 'andere' kant te bekijken. Maak een rondvaart, huur een bootje of een supboard. De Haarlemse grachten, de terrasjes langs het water en het uitzicht op de prachtige monumenten maken van je vaartocht een onvergetelijke belevenis.

 

eten
Duinen Haarlem
Ga toch fietsen


 

Nog enkele hofwoningen en appartementen beschikbaar!

Voor meer informatie neem contact op met één van de makelaars

Bekijk het aanbod

Achtergrondafbeelding fietsznfabriek