Het plan

Een plan dat aan alle kanten klopt

Wonen in de binnenstad van Haarlem? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Met de Fietsznfabriek wordt die droom nu werkelijkheid. Er is goed gekeken naar wat er ooit op deze centrale locatie was en waar nu behoefte aan is. Dat zorgde voor een plan dat aan alle kanten klopt. Met woningen voor zowel singels als gezinnen, jong en oud en starters en doorstromers.

Ooit stonden op de plek waar de Fietsznfabriek komt beeldbepalende panden, vaak met een rijke geschiedenis. De voormalige brouwerij, de drukkerij en de pakhuizen vertelden de mooiste verhalen en daar wordt nu een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Uitgangspunt is het authentieke Haarlemse hofje. Een levendige en groene plek in het hart van het plan, waar je je even heerlijk terug kunt trekken uit de drukte van de stad.

Haarlems hofje

Hier leef en beleef je samen en geniet je van een grote variëteit aan flora en fauna. Geveltuintjes, sierbestrating, tuinmuren, een waterpomp en een grote boom geven het hofje extra sfeer. En dat midden in de stad. De ingang van de hofjes werd vroeger gemarkeerd door een fraai toegangshek. Overdag stond het open zodat ook passanten konden rondstruinen in het hofje. Na zonsondergang sloten de hofbewoners het hek. Ook in de Fietsznfabriek ontwerpen we een hek met een historische knipoog.

Bijzondere woningen

Rondom het hofje komen in totaal 65 woningen in verschillende afmetingen en prijsklassen. Door die grote variëteit is er altijd wel een woning bij die helemaal past bij hoe jij wilt wonen in Haarlem. Wordt het een statig herenhuis, of een compact huurappartement? Een vierlaagse hofwoning of een maisonnette in een pakhuis? Kiezen wordt nog lastig, maar welke woning het ook wordt: je weet zeker dat je straks thuiskomt in een op-en-top moderne, duurzame, energiezuinige en gewoonweg unieke woning.

Situatietekening

2

DE HERENHUIZEN
3 vrije-koopwoningen

Ben je op zoek naar heel veel woonruimte voor jou en je gezin? Dan zijn de drie grote Herenhuizen aan de Dijkstraat iets voor jou. Met vier woonlagen kun je hier ook heel goed wonen en werken combineren. En dan die tuin, die grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. Dit is echt een groene oase in het levendige centrum van Haarlem.

Bekijk meer

1

DE HOFWONINGEN
14 vrije-koopwoningen

Rondom de groene binnenhof komen de lekker ruime hofwoningen. Met aan beide zijden groene gemeenschappelijke ruimtes met daarin privéterrassen of tuinen. Je woning heeft vier verdiepingen en volop leefruimte. Via de gemeenschappelijke tuin loop je zo naar de gezamenlijke fietsenstalling en de parkeergarage.

Bekijk meer

3

DE DRIE PAKHUIZEN
22 midden-koopwoningen

In ‘De Drie Pakhuizen’ aan de Oostvest woon je op-en-top modern, met de gave uitstraling van vroeger. Op de begane grond komen zes maisonnette woningen. In de woonlagen erboven vind je zowel eenlaagse appartementen als appartementen met twee woonlagen. De achterzijde van het gebouw kijkt uit over de gemeenschappelijke groene tuin.

Bekijk meer

4

HET SCHEEPJE
1 vrije-koopwoning en 3 midden-koopwoningen

De twee kleine panden aan het Oostvest krijgen de naam ‘Het Scheepje’. In de plint is de toegang tot de parkeergarage. Ook is er een speciale ruimte voor het parkeren van bakfietsen en scootmobielen. Boven de plint komen vier woningen, twee appartement met twee woonlagen en twee eenlaagse appartementen, voorzien van loggia's.

Bekijk meer

5

DE BROUWERIJ
2 midden-koopwoningen

Het pand ten zuiden van de Drukkerij is ‘De Brouwerij’. De begane grond wordt een multifunctionele ruimte met bijvoorbeeld gezellige daghoreca. Daarboven komen twee woningen; een midden-koopappartement en een midden-koopmaisonnette over twee woonlagen. De appartementen hebben een fijne loggia aan de achterzijde.

6

DE DRUKKERIJ
20 sociale huurwoningen

De creatieve broedplaats ‘De Drukkerij’ wordt omgevormd tot 20 sociale huurwoningen. Elke woning heeft een eigen inpandige fietsenstalling en samen deel je een gemeenschappelijk groen dakterras. De woningen en het dakterras zijn bereikbaar via twee portieken aan de steeg. Een heerlijke plek om te wonen in hartje Haarlem.

lijntekening/ /
Sfeer1
Sfeer

fietsen en voetgangers

 
Ga toch fietsen!

Als je kiest voor wonen in de Fietsznfabriek, dan kies je voor stads wonen met alle voorzieningen vlakbij. Laat de auto dus maar staan en pak de fiets of de benenwagen. Natuurlijk heb je de beschikking over een eigen parkeerplaats voor je auto, maar er zijn vooral heel veel fietsparkeerplekken en oplaadplekken voor je fiets.

Altijd plek voor je fiets

Je fiets stal je in één van de twee fietsenstallingen. Wel zo lekker, een plek waar je fiets warm en droog staat. Er is meteen ook rekening gehouden met fietsen die net even anders zijn dan een ‘gewone’ fiets. Ook voor je bakfiets, scootmobiel, fiets met een mandje of fietstassen en zelfs voor je elektrische fiets is er plek. Logisch dus, dat er ook oplaadpunten voor elektrische fietsen komen.

bladeren

“Een bijzonder
thuis

voor iedereen”

WIJ GAAN STARTEN MET DE BOUW!

Wil jij ook wonen in zo’n duurzame en moderne woning midden in de stad?

 Kom langs tijdens ons open huis op de bouwplaats.
Elke vrijdag van 10.00 -16.00 uur

Bekijk het aanbod

Achtergrondafbeelding fietsznfabriek